În R. Moldova au fost confirmate încă 13 cazuri ale variantei Omicron
Full Article 2 minutes read

În R. Moldova au fost confirmate încă 13 cazuri ale variantei Omicron

Alte 13 cazuri ale tulpinii Omicron au fost confirmate în Republica Moldova. Datele au fost prezentate în data de 27 ianuarie, în urma procesului de secvențiere. Totodată, rezultatele secvențierii au arătat că o treime din cazurile active de COVID-19 vizează persoane infectate cu varianta Omicron.

Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a spus că au fost secvențiate 16 probe. „Atât maximal putem încărca secvențiatorul. Noi facem maximal fiindcă casetele trebuie utilizate”, a spus Jelamschi.

Astfel, din cele 16 cazuri secvențiate, 13 sunt Omicron și 3 – Delta. „Ponderea variantei Omicron crește. O treime din cazurile de Covid din Republica Moldova sunt Omicron”, a precizat directorul ANSP.

Tot el a spus că din cele 13 cazuri, 11 sunt bărbați și 5 – femei. Aceștia sunt din Chișinău, Ungheni, Cimișlia, Dubăsari, Anenii Noi.

Vârsta acestora este de la 20 până la 70 de ani. „Copii de data aceasta nu sunt”, a precizat Jelamschi.

Din totalul de cazuri confirmate, doar 6 persoane sunt vaccinate. Totodată, autoritățile anunță că 7 persoane infectate cu Omicron sunt spitalizate.

***

În data de 11 ianuarie, autoritățile au anunțat despre primele cazuri de Omicron. Astfel, din totalul de 149 de probe preselectate pentru secvențiere, în perioada 1 – 8 ianuarie, în 16 a fost depistată varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. Varianta Omicron a fost confirmată la 15 adulți și un copil de două luni. Din numărul total, opt persoane confirmate cu varianta Omicron fiind spitalizate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: