În raionul Ialoveni a fost instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică (DOC)
Full Article 2 minutes read

În raionul Ialoveni a fost instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică (DOC)

În raionul a fost instituit Cod Roșu de alertă din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată de Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică, în cadrul ședinței din 15 martie, în legătură cu prelungirea stării de urgență în sănătate publică până pe 15 aprilie.

Astfel, începând cu 15 martie, în întreg raionul a fost instituit „Cod Roșu”, a fost restricționată circulația și se recomandă izolarea la domiciliu a oamenilor.

Elevii claselor primare vor reveni de astăzi la ore cu prezența fizică și respectarea normelor sanitare. Elevii claselor absolvente, IX și XII, vor reveni la ore în proporție de 50% din numărul de elevi, dar nu mai mult de 20 elevi în clasă. Vor fi prezenți zilnic și fizic la ore. Elevii claselor V-VIII și X-XI vor învăța de la distanță. Elevii din Cărbuna, Hansca și Văratic, atât din învățământul primar, cât și cel gimnazial și liceal revin la ore cu prezența zilnică și fizică.

Totodată, în perioada 15 martie-15 aprilie se interzice desfășurarea slujbelor religioase în incinta tuturor lăcașelor de cult de pe întreg teritoriul raionului Ialoveni.

De asemenea, sunt interzise adunările publice, inclusiv cele de natură culturală, științifică, artistică, sportivă sau de divertisment. Vor fi prestate doar serviciile vitale, iar vizitele neesențiale la unitățile de interes public (bancă, poștă etc.) vor fi interzise.

Locuitorii sunt obligați să poartă masca de protecție în toate spațiile publice deschise pe întreg teritoriul raionului, inclusiv în stradă. În instituțiile publice și private din raion se va asigura un regim special de muncă.

 

În raionul Ialoveni a fost instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică (DOC) În raionul Ialoveni a fost instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică (DOC) În raionul Ialoveni a fost instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică (DOC)

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: