În Republica Moldova a fost instituit cod galben în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus
Full Article 2 minutes read

În Republica Moldova a fost instituit cod galben în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus

În Republica Moldova a fost instituit cod galben în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus. Despre acest lucru a anunțat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi, 24 februarie. 

„Se constată gradul de alertă, cod galben la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu coronavirus, existând risc posibil de declanșare a urgenței de sănătate publică”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

De asemenea, ministra Sănătății a comunicat că Republica Moldova a recepționat din Germania, prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății, 480 de teste pentru detecția coronavirsului de tip nou și 192 de teste pentru confirmarea rezultatului.

Viorica Dumbrăveanu a mai specificat că codul galben presupune sporirea măsurilor de prevenire și control al acestui tip de infecție.

Menționăm că astăzi, 24 februarie, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că la Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner. De asemenea, încă unul va mai fi instalat pe parcursul zile curente. În punctele rutiere de trecere a frontierei, polițiștii vor verifica persoanele suspecte de coronavirus cu ajutorul termometrelor digitale.

Amintim că a patra persoana a murit după ce s-a infectat cu coronavirus, în Italia. Este vorba despre un italian în vârstă de 84 de ani. De asemenea, coronavirusul s-a extins în 5 regiuni din nordul țării. În total numărul celor infectați în Italia s-a extins la peste 200. În acest sens, premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că autoritățile italiene au luat măsuri fără precedent pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

 

x