În Republica Moldova ar putea începe imunizarea populației împotriva COVID-19 cu a patra doză
Full Article 2 minutes read

În Republica Moldova ar putea începe imunizarea populației împotriva COVID-19 cu a patra doză

Comitetul Naţional pentru Coordonarea Imunizării a recomandat Ministerului Sănătăţii să înceapă vaccinarea moldovenilor cu doza patru. Se întâmplă după ce săptămâna trecută mai multe agenţii de sănătate europene au anunţat că este nevoie de imunizarea cu booster doi din cauza noului val de infectări, scrie trm.md.

Contactată de Radio Moldova pentru a afla dacă autorităţile în sănătate vor da curs recomandării Comitetului Naţional pentru coordonarea Imunizării, şefa serviciului de informare şi comunicare cu mass-media de la Ministerul Sănătăţii, Elena Mudrîi a declarat că  Ministerul va veni ulterior cu o poziţie la acest subiect.

Amintim că vaccinarea cu doza booster doi este recomandată persoanelor de peste 60 de ani, dar şi celor care au o imunitate compromisă în contextul în care o nouă variantă a Omicronului este mult mai contagioasă, iar potrivit specialiştilor imunitatea dobândită în urma vaccinării cu doar trei doze este mai puţin eficientă faţă de noua tulpină.

În prezent peste un milion de moldoveni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID, dintre care doar 30 la sută si-au administrat boosterul.

Ultimele date prezentate de autoritățile din sănătate comunică despre 3 360 cazuri noi de COVID. Infecțiile sunt confirmate în perioada 11-17 iulie, fiind cu 1 510 cazuri mai multe în comparație cu perioada 4-10 iulie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: