În spitalele din capitală sunt 790 de pacienți confirmați cu Covid. Câte persoane se tratează la domiciliu?
Full Article 2 minutes read

În spitalele din capitală sunt 790 de pacienți confirmați cu Covid. Câte persoane se tratează la domiciliu?

Numărul de infectări cu Covid-19, confirmate zilnic în Republica Moldova, a scăzut ușor, însă situația din municipiul Chișinău rămâne alarmantă. Declarația a fost făcută de către Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei capitalei.

x

Potrivit celui mai recent bilanț, în municipiul Chișinău au fost confirmate  62979 cazuri de infectare cu COVID-19. Dintre pacienții infectați, 48917 au fost tratați.

În prezent, 2553 de pacienți sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare.

Spitalele din mun. Chișinău dispun, în continuare, de o capacitate totală de spitalizare pentru 1172 de persoane și 200 paturi de triaj.

La ziua de ieri, în spitalele din mun. Chișinău erau internați 790 de pacienți confirmați cu Covid-19. 43 dintre ei sunt în stare foarte gravă, iar 6 sunt intubați.

De asemenea, în spitalele din capitală sunt internați 47 de pacienți din raioanele țării.

În cadrul ședinței primăriei din 11 ianuarie, viceprimarul Ilie Ceban a îndemnat populația să rămână vigilentă, chiar dacă în ultimele săptămâni se atestă o scădere a numărului de infectări cu COVID-19 confirmate zilnic.

„Copiii urmează să revină în școli. Trebuie să fim vigilenți, să respectăm regulile, să purtăm măști și să respectăm distanța socială. Chiar dacă statistica arată o scădere a numărului de infectări, nu știm care va fi impactul tulpinei descoperite în Marea Britanie”, a declarat Ceban.

Amintim că, din 11 ianuarie, și-au reluat activitatea troleibuzele speciale pentru copiii care merg la grădiniță sau la școală.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: