În spitalele din capitală sunt 790 de pacienți confirmați cu Covid. Câte persoane se tratează la domiciliu?
Full Article 2 minutes read

În spitalele din capitală sunt 790 de pacienți confirmați cu Covid. Câte persoane se tratează la domiciliu?

Numărul de infectări cu Covid-19, confirmate zilnic în Republica Moldova, a scăzut ușor, însă situația din municipiul Chișinău rămâne alarmantă. Declarația a fost făcută de către Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei capitalei.

Potrivit celui mai recent bilanț, în municipiul Chișinău au fost confirmate  62979 cazuri de infectare cu COVID-19. Dintre pacienții infectați, 48917 au fost tratați.

În prezent, 2553 de pacienți sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare.

Spitalele din mun. Chișinău dispun, în continuare, de o capacitate totală de spitalizare pentru 1172 de persoane și 200 paturi de triaj.

La ziua de ieri, în spitalele din mun. Chișinău erau internați 790 de pacienți confirmați cu Covid-19. 43 dintre ei sunt în stare foarte gravă, iar 6 sunt intubați.

De asemenea, în spitalele din capitală sunt internați 47 de pacienți din raioanele țării.

În cadrul ședinței primăriei din 11 ianuarie, viceprimarul Ilie Ceban a îndemnat populația să rămână vigilentă, chiar dacă în ultimele săptămâni se atestă o scădere a numărului de infectări cu COVID-19 confirmate zilnic.

„Copiii urmează să revină în școli. Trebuie să fim vigilenți, să respectăm regulile, să purtăm măști și să respectăm distanța socială. Chiar dacă statistica arată o scădere a numărului de infectări, nu știm care va fi impactul tulpinei descoperite în Marea Britanie”, a declarat Ceban.

Amintim că, din 11 ianuarie, și-au reluat activitatea troleibuzele speciale pentru copiii care merg la grădiniță sau la școală.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: