În Spitalul din Ialoveni au fost internați 21 de pacienți cu forme ușoare de COVID-19. Un deputat al Platformei DA critică decizia
Full Article 2 minutes read

În Spitalul din Ialoveni au fost internați 21 de pacienți cu forme ușoare de COVID-19. Un deputat al Platformei DA critică decizia

Începând cu ziua de ieri, pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internați la Spitalul Raional Ialoveni. Până acum au fost internați 21 pacienți, a anunțat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu,  pe 4 august. Deputatul Platformei DA Liviu Vovc a criticat decizia.

x

Potrivit ministrului Sănătății, în total, instituția medicală dispune de 60 de paturi pentru pacienții cu forme ușoare de COVID-19.

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr Liviu Vovc a solicitat suspendarea ordinului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit acestuia, deschiderea secțiilor pentru bolnavii Covid-19 în Spitalul Raional Ialoveni este riscantă.

Recent Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a emis un ordin prin care în Spitalul din or. Ialoveni se…

Posted by Liviu Vovc on Monday, 3 August 2020

Deputatul Platformei DA consideră că cea mai bună soluție pentru exluderea acestor riscuri ar fi amenajarea secțiilor Covid în clădiri separate și nu în instituțiile care asigură tratarea sau consultarea pacienților cu alte boli. Un exemplu bun de urmat este modul în care a gestionat situația Ministerul în cadrul IMSP Institutul Oncologic, unde pentru a exclude riscul propagării infecției Covid în tot spitalul a fost deschisă o secție într-o clădire separată (blocul hematologic) pentru tratarea pacienților oncologici infectați cu Covid-19.

Preicizăm că, tot de ieri, la Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime” sunt internați pacienții în stare gravă și extrem de gravă, cu prezența maladiilor concomitente severe. Deja au fost internați 18 pacienți, în total fiind activate 180 paturi, inclusiv 18 pentru Terapie intensivă.

Anterior, într-un interviu pentru NM, ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a explicat că pot fi tratați la domiciliu doar pacienții cu forme ușoare de COVID-19, care au între 18 și 60 de ani și nu suferă de boli cronice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: