„În Tadjikistan, COVID-19 nu există”. Liderul de la Dușanbe anunță victoria asupra coronavirusului
Full Article 2 minutes read

„În Tadjikistan, COVID-19 nu există”. Liderul de la Dușanbe anunță victoria asupra coronavirusului

Președintele Tadjikistanului Emomali Rahmon a anunțat despre victoria asupra coronavirusului. Acesta a precizat că, de la începutul lui ianuarie, în țara sa nu a fost înregistrat niciun caz nou de infectare. Prin urmare, acesta afirmă cu certitudine că virusul nu mai există în republică. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă din 26 ianuarie, scrie portalul „Vedomosti”.

„Astăzi suntem recunoscători că, de la începutul lui ianuarie, în țară nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus. Pot afirma cu încredere că, în Tadjikistan, COVID-19 nu există”, a declarat acesta.

Potrivit politicianului, victoria asupra coronavirusului nu înseamnă că cetățenii țării trebuie să ignore măsurile de profilaxie. Mai mulți, toți cetățenii care vin în Tadjikistan trebuie să petreacă în izolare 14 zile.

Potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins, de la începutul pandemiei, în Tadjikistan au fost confirmate peste 13 mii de cazuri de infectări cu noul coronavirus și 90 de decese.

Din cauza nivelului ridicat de sărăcie, Tadjikistanul are o diaspora foarte mare în Rusia şi Kazahstan, scrie AGERPRES.

Guvernul tadjik nu a raportat primele sale cazuri de COVID-19 decât la 30 aprilie 2020, chiar înainte de sosirea unei delegaţii a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care urma să efectueze o inspecţie, în timp ce Tadjikistanul susţinea că a fost scutit de molima care se răspândea peste tot în lume.

Turkmenistanul, o altă ţară autoritară din Asia Centrală, nu a admis niciodată că pe teritoriul său ar exista măcar un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2, chiar şi după instituirea măsurilor de carantină şi anunţul ambasadorului Marii Britanii la Aşhabad că a contractat COVID-19.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: