În Transnistria a început votarea anticipată a liderului regiunii
Full Article 2 minutes read

În Transnistria a început votarea anticipată a liderului regiunii

Pe 6 decembrie, în Transnistria a început desfășurarea anticipată a alegerilor liderului regiunii. Alegătorii care din motive obiective nu se vor putea prezenta la secțiile de votare pe 12 decembrie o pot face începând de astăzi, informează postul de televiziune local ТСВ.

Vor putea vota anticipat persoanele care pe 12 decembrie nu se vor afla în țară pentru că pleacă în deplasări, la studii sau din alte motive justificate.

Din 6 până pe 9 decembrie, acești alegători pot vota la comisiile electorale teritoriale, iar din 10 până pe 11 decembrie – la secțiile de votare unde au viza de reședință.

Amintim că alegerile pentru noul lider al regiunii sunt planificate pentru 12 decembrie. Până pe 19 noiembrie, a fost înregistrat oficial un singur candidat – actualul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care este susținut de partidul care deține majoritatea mandatelor în legislativul local – „Obnovlenie” («Обновление») și holdingul Sheriff. În pofida faptului că cinci persoane și-au anunțat intenția de a candida, singurul contracandidat a lui Krasnoselski va fi locuitorul satului Hîrtop din raionul Grigoriopol, Serghei Pînzari. Anterior, acesta a fost deputat local.

În ziua alegerilor, în stânga Nistrului vor fi deschise 255 de secții de votare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: