msmps.gov.md

Încă două decese din cauza COVID-19. Două femei din Strășeni și Florești au fost răpuse

În R. Moldova au fost înregistrate încă două decese în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus. Bilanțul a ajuns la 551 de morți, a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pe 2 iulie. 

Deces 550: Femeie de 64 ani, din r-nul Străşeni, internată la IMSP SR Străşeni, pe 26 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică.

Deces 551: Femeie de 51 ani, din r-nul Floreşti, transferată de la IMSP SR Floreşti, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 20 iunie. Comorbidităţi: obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. III.

Până la ora actuală, în Republica Moldova sunt înregistrate 16 898 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1242 în Transnistria.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 453 stare gravă (dintre care 31 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1054 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2429 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-613, farmaciști-28, asistenţi medicali-974, felceri-125, personal auxiliar-689 persoane.

Alte 252 persoane s-au tratat de COVID-19. În total, 9846 persoane au fost vindecate.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: