Încă o medalie pentru Moldova: sportiva Mihaela Samoil a obținut bronzul la Campionatul European de lupte
Full Article 2 minutes read

Încă o medalie pentru Moldova: sportiva Mihaela Samoil a obținut bronzul la Campionatul European de lupte

Luptătoarea din Republica Moldova Mihaela Samoil a obținut bronzul în Azerbaidjan. Sportiva, în vârstă de 20 de ani, a participat la Campionatul European de lupte. Ea a câștigat duelul pentru medalia de bronz, cu o sportivă din Turcia, cu scorul de 8-4. 

Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale a anunțat că luptătoarea Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte, rezervat sportivelor sub vârsta de 23 de ani, care are loc în capitala Azerbaidjanului.

„Ea a învins-o, în finala mică a categoriei de greutate de până la 55 kg, pe turcoiaca Tuba Demir, cu scorul de 8-4. Felicitări Mihaelei și antrenorilor Petru și Andrei Chiperi!”, au comunicat reprezentanții Centrului sportiv.

Potrivit „Lupte Libere Feminine Moldova”, Mihaela Samoil are 20 de ani: „Ea a început turneul cu două victorii impresionante: (8-5) împotriva reprezentantei Azerbaidjanului și (9-4) împotriva sportivei din Ungaria. Deși a fost învinsă în următorul meci de către sportiva din Suedia (0-8), Mihaela a revenit spectaculos și a câștigat duelul pentru medalia de bronz cu Tuba Demir din Turcia, cu scorul de (8-4)”.

Reprezentanții Liceului Republican cu Profil Sportiv din Chișinău au menționat că Mihaela Samoil este discipola lor.

„Aceasta este a doua medalie cucerita de discipolii noștri la europenele U-23 din Azerbaijan, după ce anterior Vasile Zabica a cucerit la fel medalia de bronz în concursul de greco-romane”, au menționat reprezentanții liceului.

Încă o medalie pentru Moldova: sportiva Mihaela Samoil a obținut bronzul la Campionatul European de lupte

Facebook/Liceul Republican cu Profil Sportiv

Menționăm, la Campionatul European de lupte care se desfășoară la Baku, luptătorul de stil greco-roman Vasile Zabica a cucerit medalia de bronz. Anterior, Vitalie Eriomenco (63 kg) a cucerit medalia de argint și Alexandrin Guțu (77 kg) a intrat în posesia medaliei de bronz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: