Încă un candidat la alegerile prezidențiale: un fost ministru din Guvernul Filip aspiră la funcția de președinte al țării
Full Article 2 minutes read

Încă un candidat la alegerile prezidențiale: un fost ministru din Guvernul Filip aspiră la funcția de președinte al țării

Fostul ministru de Externe în cabinetul de miniștri condus de democratul Pavel Filip, Tudor Ulianovschi, va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă. Diplomatul a făcut anunțul în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.  

„După multe discuții pe care le-am avut în Republica Moldova cu cetățenii Republicii Moldova, care simt nevoia de o altfel de guvernare, de o schimbare a actualei guvernări, de o adevărată alternativă pro-europeană, care nu se concentrează pe dezbinare, dar care se concentrează pe mobilizarea societății, am luat decizia de a candidata pentru funcția de președinte al Republicii Moldova”, a declarat Ulianovschi.

Tudor Ulianovschi este un diplomat moldovean, fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova în guvernul condus de Pavel Filip.

Amintim că, în această toamnă, în Moldova vor fi organizate alegeri prezidențiale. În aceeași zi, va fi organizat și referendumului inițiat de președinta Maia Sandu cu privire la aderarea țării noastre la UE. Scrutinele vor avea loc pe 20 octombrie, a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Până în prezent, și-a anunțat oficial intenția de a candida la alegerile prezidențiale actuala șefă a statului, Maia Sandu. Recent, și fostul premier al țării în perioada guvernării Partidului Socialiștilor, Ion Chicu, și-a anunțat intenția de a candida la scrutinul din toamnă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: