Încă un dosar politic a fost soluționat. Șoferul de microbuz acuzat că „a intrat” cu mașina în cordonul de poliție a fost achitat
Full Article 2 minutes read

Încă un dosar politic a fost soluționat. Șoferul de microbuz acuzat că „a intrat” cu mașina în cordonul de poliție a fost achitat

Procuratura Generală anunță despre achitarea lui Alexei Alexeev, acuzat acum trei ani de ”violență săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere”.

Sentința de achitare a fost dictată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a renunțat la învinuire.

Amintim că Alexei Alexeev, șoferul microbuzului care transporta stația acustică la un miting din fața postului public de televiziune, a fost reținut pe 18 septembrie 2017 pentru pretinsa aplicare a violenței periculoase în privința unor angajați ai poliției, bărbatul fiind acuzat că ar fi ”intrat” cu mașina în cordonul de poliție. Ulterior, acesta a fost pus sub învinuire și menținut 8 zile în arest, 51 de zile – în arest la domiciliu, dosarul în privința lui, fiind deferit justiției.

Precizăm că, numele lui Alexei Alexeev figurează în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

Printr-o dispoziție emisă de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în februarie curent, a fost instituit un Grup de control și monitorizare a unor dosare concrete și asta după ce instituția a luat act de Declarațiile și Raportul APCE, declarațiile unor organizații neguvernamentale, activiști civici, reprezentanți ai partidelor politice, dar și adresările parvenite pe adresa Procurorului General, din care rezulta o listă de dosare pretins politice.

Pe 16 septembrie, Procuratura Anticorupție a renunțat la învinuirile aduse coproprietarului rețelei de benzinării ”Vento”, Igor Borș, care acum doi ani fusese reținut, iar ulterior, timp de aproximativ un an – deținut în arest preventiv.

Iar pe 18 septembrie, PCCOCS a prezentat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, poziția de renunțare la învinuirea de „trădare de patrie”, adusă în anul 2017 fostului deputat Iurie Bolboceanu și a solicitat achitarea lui. Magistrații urmează să se pronunțe pe 16 octombrie 2020.

Ambele dosare fac parte din lista celor 38, care ar reprezenta comenzi politice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: