Unul dintre fondatorii PACE renunță la politică: „Numele meu nu se va regăsi pe lista niciunui partid”
Full Article 2 minutes read

Unul dintre fondatorii PACE renunță la politică: „Numele meu nu se va regăsi pe lista niciunui partid”

Medicul oncolog Ludmila Chistruga, co-fondator al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), a anunțat că părăsește formațiunea și se retrage din viața politică. Anunțul a fost făcut pe 12 mai, în aceeași zi cu declarația ex-directorului Spitalului Republican Anatolie Ciubotaru.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Ludmila Chistruga i-a mulțumit liderului PACE Gheorghe Cavcaliuc, însă a precizat că medicina este prioritatea sa.

„Vin cu cuvinte de gratitudine către domnul Gheorghe Cavcaliuc și toți cei care au crezut în abilitățile mele de politician, în dorința mea de a schimba ceva în Moldova și în capacitatea mea de luptător. Totuși, medicina și proiectele sociale rămân a fi prioritatea mea nr.1, motiv pentru care am decis să mă retrag din activitatea politică totalmente, iar numele meu nu se va regăsi pe lista niciunui partid politic”, a anunțat medicul.

Amintim că un anunț asemănător a publicat pe 12 mai fostul director al Spitalului Republican Anatol Ciubotaru. Acesta a declarat că nu se va regăsi pe lista niciunui partid politic. Anterior, Renato Usatîi a spus că Ciubotaru va face parte din echipa lui la alegerile parlamentare anticipate.

Ludmila Chistruga este un cunoscut medic oncolog-mamolog din Republica Moldova. În cadrul PACE, aceasta era responsabilă de problemele sociale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: