Incendiul de la Centrul NATO din Chișinău: a fost reținută o persoană
Full Article 1 minutes read

Incendiul de la Centrul NATO din Chișinău: a fost reținută o persoană

Poliția a anunțat că a reținut o persoană bănuită de provocarea incendiului la sediu NATO din Republica Moldova. Menționăm, incendiul a avut loc în seara zilei de 8 februarie pe teritoriul Universității de Stat din Moldova (USM), acolo unde se află și Centrul de informare NATO. 

Pe 21 februarie, polițiștii au declarat că „persoana bănuită de provocarea incendiului la sediu NATO din Republica Moldova a fost reținută și escortată la Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru audieri, cu ulterioara reținere pentru 72 de ore”.

În seara zilei de 8 februarie 2024, pompierii au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu de pe teritoriul USM. Arderea a avut loc la Centrul de informare NATO, care se află pe teritoriul Universității. Au ars două uși ale Centrului. Reprezentanții Universității susțineau că „în mod intenționat a fost incendiată clădirea”. Directorul executiv al Centrului de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova, Ion Tăbârță, a declarat pentru NewsMaker că „daunele nu sunt majore”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: