Începând de astăzi, persoanele care vin în R. Moldova din zone roșii – obligate să prezinte test negativ la COVID-19
Full Article 2 minutes read

Începând de astăzi, persoanele care vin în R. Moldova din zone roșii – obligate să prezinte test negativ la COVID-19

Începând de astăzi, 27 decembrie, toate persoanele, inclusiv cele vaccinate anti-COVID, care vin în Republica Moldova din zone roșii sunt obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 la intrarea în țară.

Astfel, persoanele care vin în țara noastră şi s-au aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe ţări din zona roșie (inclusiv prin tranzit), vor fi obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19. Testul va trebui efectuat atât de persoanele nevaccinate, cât și de cele vaccinate.

Ministerul Sănătății a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a infecției COVID-19. Lista este elaborată în conformitate cu Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Aceasta se actualizează odată la șapte zile în ziua de vineri și intră în vigoare din data de 27 decembrie.

Indicatorul aplicat este incidența cumulativă pentru ultimele 7 zile a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 ≥ 350 la 100.000 populație.

Iată lista statelor: Andorra, Aruba, Belgia, Botswana, Cipru, Croația, Curacao, Danemarca, Elveția, Eswatinim Franța, Georgia, Gibraltar, Groenlanda, Insulele Feroe, Insula Man, Insulele Cayman, Insulele Virgine Britanice, Irlanda, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Norvegia, Olanda, Portugalia, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: