Indemnizația pentru îngrijirea copilului pentru persoanele neasigurate va crește cu 260 lei, din toamnă
Full Article 2 minutes read

Indemnizația pentru îngrijirea copilului pentru persoanele neasigurate va crește cu 260 lei, din toamnă

Din toamnă, indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului, de care beneficiază persoanele neasigurate până la împlinirea vârstei de doi ani, se va mări cu 260 de lei și va constitui 1000 de lei. Informația a fost confirmată pentru NM de către ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari. 

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a anunțat în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova că, din toamnă, guvernul va pregăti anumite măsuri de susținere a populației cu venituri mici. Vor beneficia de ajutoare unice funcționarii publici și pensionarii. Va crește, însă, și ajutorul pentru copii.

„Este vorba despre suma de 3000 de lei, ajutor unic, în sectorul public pentru cei care au salariul mai mic de 15 mii de lei. Vom veni și cu un ajutor pentru pensionari: vom acorda 1500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de 5000 de lei. Vom veni cu un ajutor pentru copii – vom crește alocația până la 1000 de lei pe lună”, a declarat Natalia Gavrilița la Radio Moldova.

Contactat de NM, ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari a precizat că premierul s-a referit la indemnizația lunară în cazul părinților neasigurați.

Este vorba de indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului pentru persoanele neasigurate până la împlinirea vârstei de doi ani, care servește și drept minim pentru indemnizația persoanelor asigurate care beneficiază de concediu de îngrijire a copilului de până la 3 ani”, a precizat Spatari.

Precizăm că persoanele neasigurate, adică cele neangajate în câmpul muncii sau care au un stagiu de cotizare mic, întreprinzătorii individuali sau titularii de patente beneficiază de indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani. Mărimea acesteia este, începând cu anul 2021, de 740 de lei. Plata a fost majorată din 1 ianuarie 2021. Până atunci, aceasta constituia 640 de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: