Indienii se ung cu balegă de vacă pentru a se proteja de Covid. Medicii critică metoda (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Indienii se ung cu balegă de vacă pentru a se proteja de Covid. Medicii critică metoda (VIDEO)

Medicii din India au făcut un apel la populația țării să renunțe la practica de a se acoperi cu excremente de vacă, folosită ca tratament împotriva coronavirusului. Medicii atrag atenția că nu există dovezi științifice cu privire la eficiența acestei practici, dar și că există riscul răspândirii altor boli, transmite Digi24 cu referire la Reuters.

În statul Gujarat din vestul Indiei, unii oameni merg săptămânal în grajduri pentru a-și acoperi corpurile cu balegă și urină de vacă în speranța că această practică le va stimula imunitatea împotriva coronavirusului.

Medicii și cercetătorii din India au avertizat în mod repetat populația să renunțe la această practică.

„Nu există nicio dovadă științifică concretă că balega sau urina de vacă ar mări imunitatea împotriva COVID-19. Există riscuri de sănătate asociate consumului sau întinderii pe corp a excrementelor pentru că alte boli se pot răspândi de la animal la om”, a spus JA Jayalal, președintele național al Asociației Medicale Indiene.

În hinduism, vaca este un simbol sacru al vieții și Pământului. Timp de secole, hindușii au folosit balega de vacă pentru ritualuri religioase și pentru a-și „curăța” casele, ei fiind de părere că aceasta are proprietăți terapeutice și antiseptice.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în India au fost înregistrate peste 22 de milioane de cazuri de COVID-19. Peste 19 milioane de persoane s-au însănătoșit, iar peste 250 de mii au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: