Informație pe online precum că bărbații moldoveni au interdicție să părăsească țara. Ce spun autoritățile 
Full Article 2 minutes read

Informație pe online precum că bărbații moldoveni au interdicție să părăsească țara. Ce spun autoritățile 

În spațiul online circulă zvonuri precum că bărbații moldoveni ar avea interdicție să părăsească țara. Autoritățile Republicii Moldova reacționează și declară că informația reprezintă un fals.

Guvernul Republicii Moldova spune că nu a instituit interdicție de ieșire din țară a bărbaților, cetățeni ai Republicii Moldova.

„Rugăm cetățenii să se informeze din surse oficiale și credibile”, comunică autoritățile.

Anterior în mediul online circulau informații precum că Republica Moldova ar urma să se implice militar în Ucraina. La rândul lor, autoritățile au menționat că țara noastră este un stat neutru și va continua să acționeze prin prisma acestui principiu constituțional.

„Țara noastră nu este implicată în niciun fel în conflictul militar din Ucraina. Autoritățile iau toate măsurile pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor noștri să nu fie afectate de evoluțiile din regiune. Îndemnăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și să nu distribuie informații neverificate, ce pot cauza panică în societate. Trebuie să rămânem vigilenți și calmi”, susțin autorițățile.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A cincea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: