Inna Linnik, directorul general al uzinei Topaz din Chișinău, a fost inclusă în lista sancțiunilor Ucrainei împotriva Rusiei
Full Article 2 minutes read

Inna Linnik, directorul general al uzinei Topaz din Chișinău, a fost inclusă în lista sancțiunilor Ucrainei împotriva Rusiei

Directorul general al uzinei Topaz din Chișinău, Inna Linnik, a fost inclusă în lista sancțiunilor Ucrainei împotriva Federației Ruse. Informația se conține într-un decret semnat, pe 7 decembrie, de președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Topaz, la fel, a fost introdus în lista sancțiunilor împotriva Rusiei.

Ieri, Vladimir Zelenski a semnat decretul prin care lista de sancțiuni a Ucrainei împotriva Rusiei este completată cu 185 de persoane fizice și 181 de persoane juridice. Măsurile restrictive au fost propuse de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Printre cele 185 de persoane fizice sancționate se regăsește și Inna Linnik – cetățeancă a Republicii Moldova și Federației Ruse. Sancțiunile prevăd, printre altele, blocarea activelor, încetarea completă a operațiunilor comerciale, prevenirea retragerii capitalului din Ucraina și interzicerea activării pe teritoriul Ucrainei.

Inna Linnik s-a născut pe 21 septembrie 1982 și este originară din Bender. Anterior, aceasta a deținut funcția de așa-numit „viceministru al Dezvoltării Economice” în regiunea transnistreană. În prezent, este directorul general al uzinei Topaz din Chișinău. De altfel, și Topaz a fost adăugat, ieri, în lista sancțiunilor Ucrainei împotriva Rusiei ( Detalii – AICI).

***

Precizăm că uzina Topaz este o filială a United Engine Corporation (UEC), care, la rândul său, face parte din corporația rusă de stat Rostec. Anterior, uzina a furnizat Rusiei componente pentru motoare de aeronave și echipamente pentru producția acestora. După declanșarea invaziei ruse din Ucraina, concernul a căzut sub incidența sancțiunilor UE și SUA.

În octombrie, Jurnal TV a scris că uzina Topaz și terenurile aferente acesteia – peste 5 hectare – au fost vândute, în 2023, unei companii din Rusia. Compania beneficiară ar fi controlată de omul de afaceri controversat Arcadie Topalo, condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: