Înscrierea la universitățile din Moldova se va face doar online: ce trebuie să cunoască viitorii studenți 
Full Article 2 minutes read

Înscrierea la universitățile din Moldova se va face doar online: ce trebuie să cunoască viitorii studenți 

Începând cu acest an înscrierea la universitățile din Republica Moldova se va face doar online. Nu va mai fi posibilitatea depunerii fizice a dosarelor. Având un telefon, un număr de contact și un email, viitorii studenți vor putea selecta 3 universități la care vor dori să depună dosarul și în cadrul fiecărei universități vor trebui să selecteze până la 3 specialități. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun. 

Perciun a declarat că Ministerul este „în plin proces de implementare a soluției tehnice pentru ca admiterea la universitate, în acest an, să fie exclusiv online”.

„Noi o să avem un sistem de e-admitere la universitate. Nu o să mai existe posibilitatea depunerii fizice a dosarelor. Toată lumea, având un telefon mobil, o să poată să se înregistreze la universitate în acest an. Un obiectiv destul de ambițios. Am zis că nu mergem să pilotăm, mergem direct în implementare pentru toate universitățile. Trebuie să avem o primă variantă a sistemului la începutul lunii iunie, să-l testăm pe parcursul lunii iunie și în iulie să meargă în producție. Așa că de pe acum e bine să cunoască toată lumea că sistemul de aplicare, de înregistrare, de depunere a dosarelor la universitate în acest an va fi online”, a comunicat oficialul pe rețelele de socializare.

Ministrul a mai spus că viitorii studenți vor putea selecta 3 universități la care vor dori să depună dosarul și în cadrul fiecărei universități vor trebui să selecteze până la 3 specialități la care vor să depună dosarul.

Potrivit lui Perciun, nu va mai fi necesar ca viitorii studenți să se deplaseze la universități pentru a depune documentele. Vor trebui să vină la universități doar la etapa de după înmatriculare, când vor trebui să depună diploma și să semneze contractul.

„Noi nu am insistat pe semnătura electronică. Deci vor putea să se înregistreze având un telefon, un număr de telefon și un email. Asta va fi suficient”, a conchis ministrul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: