Inspectorii de integritate vor verifica dacă averea deputatului PSRM Vladimir Odnostalco corespunde cu declarația oficială
Full Article 2 minutes read

Inspectorii de integritate vor verifica dacă averea deputatului PSRM Vladimir Odnostalco corespunde cu declarația oficială

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat procedura de control privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării averii și intereselor personale în privința deputatului PSRM Vladimir Odnostalco. Despre acest lucru a anunțat deputatul Platofrmei Demnitate și Adevăr Iurie Reniță, pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul Iurie Reniță a publicat răspunsul ANI la sesizarea sa anterioară. În document, reprezentanții ANI menționează că au verificat în prealabil sesizarea respectivă și au decis să dispună procedura de control.

„Vladimir Odnostalco, dedicat cu trup și suflet „protecției sociale” a cetățenilor noștri, a decis că Bahamasul ar fi una din posibilitățile efective de ridicare a nivelului de trai în Republica Moldova, dacă jumătatea de milion de lei pe care a primit-o de la „EXCLUSIV MEDIA” SRL a colegului său de partid, Corneliu Furculiță, va fi utilizată în campania prezidențială a lui Igor Dodon din anul 2016”, a scris Reniță pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Odnostalco aduce Bahamasul la ANIÎntruchiparea "inocenței PSRM-iste", deputatul socialist Vladimur…

Posted by Iurie Reniță on Wednesday, 30 September 2020

Amintim că, pe 8 septembrie, deputatul Iurie Reniță a expediat trei sesizări adresate președintei Autorității Naționale de Integritate Rodica Antoci, cu solicitarea de a verifica averea declarată de către parlamentarii socialiști Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Corneliu Furculiță.

Anterior,  deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu au prezentat niște documente care ar demonstra că mai mulți deputați ai Partidului Socialiștilor ar fi contractat împrumuturi financiare de la compania „Exclusiv Media” (fondată de liderului fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță), fără să indice acești bani în declarațiile de avere și interese personale. Ulterior, banii ar fi fost utilizați pentru finanțarea PSRM.

Atunci, purtătoarea de cuvânt a formațiunii politice, Irina Astahova, a declarat că declarațiile lui Reniță și Țîcu ar avea legătură cu campania electorală și a dat asigurări că toți deputații formațiunii acționează exclusiv în limitele legii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: