UNIAN

Interpreta care urma să reprezinte Ucraina la Eurovision a renunțat la competiție, în urma unui scandal

Alina Paș nu va reprezenta Ucraina la Eurovision 2022, deși a câștigat etapa națională a competiției. Artista a făcut anunțul pe pagina sa de Instagram.

„Nu îmi doresc acest război virtual și hate. Principalul război în acest moment – este cel extern, care a venit în țara noastră în 2014. Nu vreau să mai fac parte din această poveste murdară. Cu inima grea îmi retrag candidatura în calitate de reprezentantă a Ucrainei la concursul Eurovision. Din păcate. Într-adevăr, îmi pare foarte rău”, a scris ea.

Artista a adăugat că va semna toate actele necesare și a ținut să precizeze că respectă legislația Ucrainei. Ea a adresat un mesaj de mulțumire pentru susținătorii săi.

Decizia a fost luată în urma unui scandal, care a izbucnit după ce Alina Paș a învins în cadrul etapei naționale a Eurovision 2022. Îndată după anunțarea rezultatelor, susținătătorii altor artiști au acuzat organizatorii că nu au fost corecți atunci când au numărat voturile. Ulterior, pe rețelele de socializare a apărut informația că Alina Paș este inclusă în baza de date „Pacificatorul” („Миротворец”) pentru că ar fi călătorit ilegal în Crimeea în anul 2015. Interpreta a prezentat un document care confirmă că a călătorit legal, însă pe 15 februarie, Serviciul de Grăniceri a anunțat că nu a eliberat documentul, respectiv acesta este fals.

Amintim că una dintre condițiile participării la etapa națională a Eurovision 2022 este ca participantul „să nu fi călătorit ilegal în regiunile temporar ocupate ale țării”. Organizatorii au anunțat că ar putea să o descalifice pe Alina Paș, dacă se va demonstra că aceasta a călătorit în Crimeea ilegal.

Pe 16 februarie, Serviciul de Grăniceri a anunțat că nu poate elibera documentul cu privire la călătoria Alinei Paș în Crimeea, întrucât a expirat termenul de 5 ani.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: