Interpreta care urma să reprezinte Ucraina la Eurovision a renunțat la competiție, în urma unui scandal
Full Article 2 minutes read

Interpreta care urma să reprezinte Ucraina la Eurovision a renunțat la competiție, în urma unui scandal

Alina Paș nu va reprezenta Ucraina la Eurovision 2022, deși a câștigat etapa națională a competiției. Artista a făcut anunțul pe pagina sa de Instagram.

„Nu îmi doresc acest război virtual și hate. Principalul război în acest moment – este cel extern, care a venit în țara noastră în 2014. Nu vreau să mai fac parte din această poveste murdară. Cu inima grea îmi retrag candidatura în calitate de reprezentantă a Ucrainei la concursul Eurovision. Din păcate. Într-adevăr, îmi pare foarte rău”, a scris ea.

Artista a adăugat că va semna toate actele necesare și a ținut să precizeze că respectă legislația Ucrainei. Ea a adresat un mesaj de mulțumire pentru susținătorii săi.

Decizia a fost luată în urma unui scandal, care a izbucnit după ce Alina Paș a învins în cadrul etapei naționale a Eurovision 2022. Îndată după anunțarea rezultatelor, susținătătorii altor artiști au acuzat organizatorii că nu au fost corecți atunci când au numărat voturile. Ulterior, pe rețelele de socializare a apărut informația că Alina Paș este inclusă în baza de date „Pacificatorul” („Миротворец”) pentru că ar fi călătorit ilegal în Crimeea în anul 2015. Interpreta a prezentat un document care confirmă că a călătorit legal, însă pe 15 februarie, Serviciul de Grăniceri a anunțat că nu a eliberat documentul, respectiv acesta este fals.

Amintim că una dintre condițiile participării la etapa națională a Eurovision 2022 este ca participantul „să nu fi călătorit ilegal în regiunile temporar ocupate ale țării”. Organizatorii au anunțat că ar putea să o descalifice pe Alina Paș, dacă se va demonstra că aceasta a călătorit în Crimeea ilegal.

Pe 16 februarie, Serviciul de Grăniceri a anunțat că nu poate elibera documentul cu privire la călătoria Alinei Paș în Crimeea, întrucât a expirat termenul de 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: