Într-un bloc din orașul Ialoveni a fost instituit regim de carantină, după ce mai mulți locatari au fost diagnosticați cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Într-un bloc din orașul Ialoveni a fost instituit regim de carantină, după ce mai mulți locatari au fost diagnosticați cu COVID-19

Într-un bloc din orașul Ialoveni a fost instituit regim de carantină, după ce mai mulți locatari au fost diagnosticați cu COVID-19. 

Potrivit unui comunicat al Primăriei Ialoveni, regimul de carantină a fost instituit pe un termen de 14 zile. În acest sens, Inspectoratul de Poliție din localitate va institui un punct de control pentru monitorizarea respectării regimului de izolare de către locatarii blocului locativ.

De asemenea, se permite ieșirea din domiciliu doar a unui membru a familiei, o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de 45 minute pentru asigurarea cu alimente și medicamente în unitățile comerciale din nemijlocita apropiere a blocului locativ, fără a contacta cu alte persoane.

Totodată, se permite ieșirea din bloc doar a unui membru a familiei, doar o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de 20 minute pentru a plimba animalele de companie, fără a contactat cu alte persoane.

Locatarii blocului vor anunța zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii. Asistenții sociali din orașul Ialoveni împreună cu administratorul blocului locativ vor identifica persoanele în etate, persoane cu dizabilități și alte categorii de persoane vulnerabile – locatari ai blocului și vor organiza realizarea măsurilor de asigurare cu produse alimentare, medicamente și alte produse de strictă necesitate.

Menționăm că în prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 1 847 de cazuri de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: