Într-un lot de ouă din Cimișlia a fost depistată salmonella. Cumpărătorii sunt îndemnați să nu le consume
Full Article 2 minutes read

Într-un lot de ouă din Cimișlia a fost depistată salmonella. Cumpărătorii sunt îndemnați să nu le consume

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat pe 20 aprilie că operatorul din domeniul alimentar SRL „Intervetcom” a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a ouălor pentru consum (OUĂ DE GAINĂ). Decizia a fost luată după ce s-a stabilit că produsele erau infectate cu salmonella.

Potrivit comunicatului de presă, este vorba despre ouă produse în orașul Cimișlia, fiind vorba despre lotul 3MD CM 001, care urma să expire pe 12 mai.

Produsele au fost comercializate în perioada: 05–15 aprilie 2022.

Persoanele care au achiziționat produse din lotul respectiv  sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață.

Salmoneloza este infectia cu bacterii din specia Salmonella. Primele simptome apar la 12-36 de ore de la consumul alimentelor contaminate. Printre acestea: febră, diaree, dureri abdominale, greaţă şi vărsături. Simptomele durează câteva zile şi trec de la sine. Dacă boala apare la persoane în vârstă sau la copii, se poate ajunge la forme severe. După tratarea salmonelozei, medicii au constatat că în 10% dintre cazuri apar inflamaţii ale articulațiilor. Boala se numeşte artită reactivă, poate dura luni sau chiar ani, şi se poate transforma în artită cronică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: