Inundații de proporții în Italia și Franța (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

Inundații de proporții în Italia și Franța (VIDEO)

O mare parte din Europa este sub alertă meteo de vânt și furtuni. În regiunile Piemont și Lombardia din nordul Italiei a fost instituit cod roșu, după ce pe 4 octombrie, în regiunea vecină Liguria a plouat torențial, transmite Digi24.ro.

Apele râurilor au depășit malurile și au provocat inundații și alunecări de teren. Imaginile filmate de localnici arată cum torentele au luat în stăpânire drumurile și podurile, au luat la vale mașini și scutere, ba chiar au târât și un autobuz.

Ploile puternice au afectat și sudul Franței. Apa a luat pe sus mașini și a inundat mai multe case. Într-o singură zi a plouat cât pentru câteva luni, spun autoritățile.

Râurile au ieșit din matcă și s-au revărsat pe străzi. Circulația a devenit imposibilă, iar un exemplu este traficul dintre Marsilia și alte orașe, întrerupt după ce torenții au acoperit șoselele.  Nici circulația feroviară nu a fost scutită de probleme, după ce apele au distrus terasamentul.

Pompierii au avut peste 1.500 de intervenții, fie ca să salveze oamenii rămași în mașini, fie pe cei care nu-și mai puteau părăsi locuințele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: