„Învingătorii au venit acasă”. Hecenii, întâmpinați cu flori, aplauze și muzică live la revenirea din România FOTO/VIDEO
Full Article 3 minutes read

„Învingătorii au venit acasă”. Hecenii, întâmpinați cu flori, aplauze și muzică live la revenirea din România FOTO/VIDEO

Membrii ansamblului de dans popular Hecenii, calificat în finala „Românii au talent 2024”, au revenit în satul de baștină – la Heciul Nou, raionul Sângerei. Aceștia au fost întâmpinați cu aplauze, flori și muzică live. La rândul lor, membrii ansamblului au prezentat dansul care i-au calificat în finala „Românii au talent”.

„Învingătorii au venit acasă” și „E bucurie mare la Heciul Nou” – au fost unele din reacțiile la revenirea membrilor ansamblului în localitatea de baștină.

„Felicitări băieți, bine ați venit la voi în localitate. Să facem o horă mare în jurul campionilor. (…) Un moment culminant pentru localitatea noastră. Domnul Dionisie aveți cea mai mare admirație. (…) Felicitări, sunteți cei mai tari”, a spus moderatorul evenimentului, organizat cu ocazia revenirii în sat a ansamblului de dans.

La rândul său, conducătorul ansamblului Dionisie Cobîlaș a spus că mizează pe susținerea sătenilor în finala „Românii au talent”.

„Sunt foarte mândru nu doar de ceea ce am făcut noi peste hotarele acestei țări, dar sunt foarte mândru de voi că înțelegeți că tot ce facem noi nu este în zadar. Pentru noi foarte mult contează această susținere. Pot spune că astăzi am organizat micul nostru hram al satului. (…) Promitem că ulterior o să venim cu un concert foarte bine organizat. (…) Tot ce facem, facem pentru urmașii noștri, pentru cei care urmează să îmbrace costumele populare. Să știți că mizăm pe susținerea voastră în finală, nu doar a voastră dar și a cunoscuților, rudelor, prietenilor”, a menționat Dionisie Cobîlaș.


Menționăm, ansamblul de dans popular Hecenii din Republica Moldova s-a calificat în finala „Românii au talent 2024”. S-a întâmplat după ce în a doua semifinală a concursului din 24 mai a reușit să convingă publicul să-l voteze. În cadrul celei de-a doua semifinale, Hecenii au concurat alături de alți unsprezece participanți. Artiștii au impresionat juriul și spectatorii din sala concursului de talente cu un dans popular cu mișcări ritmice și vioaie. Numărul a primit ovații și un rând de aplauze în picioare. Marea finală „Românii au talent 2024” va avea loc pe 31 mai. Finaliștii vor lupta pentru titlul de câștigător și marele premiu de 120 000 de euro. Detalii AICI.

***

Ansamblul Hecenii din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a ajuns în atenția publică după ce în timpul primelor etape ale „Românii au talent” a primit Golden Buzz-ul, care l-a trimis direct în semifinală. Dansatorii au relatat că își doresc să câștige renumitul concursul de talente pentru a putea obține premiul bănesc, ca să repare sala de dans în care se antrenează.

Câteva zile mai târziu după ce au primit Golden Buzz pentru prestația impresionantă, președinta Maia Sandu a cerut public Guvernului și administrației locale din raionul Sângerei să găsească „cât mai rapid” o sală pentru ansamblul de dans. Ulterior, Guvernul a alocat 1,3 milioane de lei pentru renovarea Casei de Cultură din Heciul Nou și sala de repetiții a ansamblului de dans. Mai târziu s-a decis că să nu fie renovată sala existentă, dar să fie construit un edificiu nou, care va fi denumit „Școala de Arte din satul Heciul Nou”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: