Iohannis: România va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe 27 decembrie
Full Article 2 minutes read

Iohannis: România va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe 27 decembrie

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 începe în România pe 27 decembrie, a anunțat președintele Klaus Iohannis, joi, după ședința de lucru cu noul Guvern. Șeful statului a precizat că vaccinul este sigur, eficient și autorizat la cele mai înalte standarde europene, scrie Digi24.

„În ce privește campania de vaccinare, pot să vă confirm: campania începe în România și în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27 decembrie, duminică (în declarație, președintele a rostit septembrie, n.red.)”, a declarat Klaus Iohannis, precizând că cele 10.000 de doze care ajung în două zile în țara noastră reprezintă „o tranșă simbolică”.

„Dar imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranșe de vaccin. Așa se va continua până când toată populația beneficiază de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, eficiente și autorizate la cele mai înalte standarde europene. Recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze”, a dat asigurări șeful statului.

Duminică, 27 decembrie, campania de vaccinare împotriva COVID-19 va începe în întregul spațiu al UE.

Anterior, senatorul român Viorel Badea și ambasadorul României în Republica Moldova au declarat că Bucureștiul va dona Moldvovei o parte dintre vaccinurile pe care le va primi din UE.

Pe 22 decembrie, șeful secției supraveghere epidemiologică a bolilor prevenibile prin vaccinări din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Anatol Melnic a declarat că vaccinul împotriva COVID-19 ar putea ajunge în Republica Moldova nu mai devreme de luna mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: