(VIDEO) Ceban se plânge că el și familia sa sunt ținta unor atacuri de discreditare: „Se încalcă flagrant drepturile omului”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Ceban se plânge că el și familia sa sunt ținta unor atacuri de discreditare: „Se încalcă flagrant drepturile omului”

Primarul capitalei Ion Ceban împreună cu familia sa ar fi fost ținta unor hackeri. Edilul a declarat în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei din 25 aprilie că PAS ar fi încercat de mai multe ori accesarea datelor lui cu caracter personal. 

„Vreau ca lumea să se informeze din surse credibile. Am văzut minciuni una după alta. Ținând cont că peste câteva luni avem alegeri locale, iar unii și spun deschis, cei din PAS, sunt din ce în ce mai frustrați și vor ataca din toate părțile. Le aduc aminte doar să nu acționeze ca niște șacali pe la spate. Asta deja se întâmplă, urmăriri. Am zeci de accesări, eu și colegii mei, a datelor cu caracter personal, ceea ce este o încălcare flagrantă a drepturilor omului. O să ne adresăm pentru clarificări în această privință. În bază la ce sunt aceste accesări a datelor cu caracter personal. Repet, zeci de încercări să se atace în cel mai murdar loc. Din câte cunosc, se încearcă și la unii membri ai familiei. Alegerile și funcțiile vin și pleacă”, a declarat Ion Ceban.

Contactat de NM, comunicatorul fracțiunii PAS din cadrul CMC, Sergiu Bejenari, a negat informația.

„Ne-am obișnuit deja că Ion Ceban diseminează minciuni, iar când uită de unde a început minciuna, el se victimizează. Se vrea luat în seamă. Ion Ceban ar fi bine să aibă grijă de problemele orașului, că dacă mai plouă câteva zile, se va spăla tot pavajul și nu va avea ce fotografia pentru rețelele de socializare”, a zis Sergiu Bejenari.

Amintim că recent pagina web a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a fost spartă de hackeri. Pe site-ul lor a fost plasat un mesaj despre corupție, iar mai jos a fost atașată o piesă română.

Totodată, pe 10 noiembrie, cu puțin timp înainte de ședința Guvernului, canalul de Telegram al președintei Maia Sandu, dar și al vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte, fiind publicate mesaje cu critici în adresa guvernării. Atât Președinția, cât și vicepremierul Andrei Spînu au declarat că nu au publicat astfel de mesaje.

În mesajul respectiv a fost indicat și un site, unde au fost publicate presupuse conversații private ale ministrului Justiției Sergiu Litvinenco. Acesta a declarat că este vorba despre un fals.

La scurt timp, pe site-ul respectiv au fost publicate și presupuse discuții private ale consilierului prezidențial Dorin Recean. Președinția a declarat că informațiile au fost fabricate. Ulterior, PCCOCS a anunțat că și canalul de Telegram al șefului Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a fost spart. Procuratura a inițiat un dosar penal.

Directorul Serviciului de Informații și Securitate Alexandru Musteață a declarat că primele cercetări arată că în spatele scurgerilor de informații de pe Telegram, ale căror veridicitate o pune la îndoială, ar sta serviciile speciale ale altor state, iar primii suspecți ar fi din Federația Rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: