Ion Chicu rămâne în fruntea guvernului. A expirat termenul de depunere a moțiunii de cenzură
Full Article 2 minutes read

Ion Chicu rămâne în fruntea guvernului. A expirat termenul de depunere a moțiunii de cenzură

Guvernul Chicu nu va fi demis după asumarea celor 4 proiecte de lege. Termenul în care partidele parlamentare aveau posibilitatea să depună o moțiune de cenzură a expirat. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința conducerii de vârf a țării, din 13 iulie.

„Epopeea cu angajarea răspunderii guvernului pe acele patru proiecte s-a finalizat ieri, din câte înțelegem. (…) Din câte ne-a informat președinta parlamentului, nu a fost depusă o astfel de moțiune, respectiv astăzi urmează procedurile. Proiectele trebuie semnate în parlament, remise președintelui pentru promulgare”, a explicat șeful executivului.

Ion Chicu s-a referit și la inițiativa deputatului Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Igor Munteanu, care a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind asumarea răspunderii de către guvern.

„Deși am înțeles că vineri sau sâmbătă a fost o adresare a unui politician la Curtea Constituțională, vom vedea care va fi evoluția, dar sper că aceste proiecte atât de necesare cetățenilor și economiei vor intra în vigoare, iar interesele politice ale unor „cetățeni” vor rămâne doar la interese și nu vor afecta ceea ce așteaptă cetățenii în primul rând”, a declarat Chicu.

Precizăm că pe 11 iulie vicepreședintele Platformei DA Igor Munteanu a sesizat Curtea Constituțională privind interpretarea articolului care reglementează angajarea răspunderii guvernului în fața parlamentului.

Deputatul solicită Curții Constituționale să explice dacă mai poate fi convocată o ședință a parlamentului pentru asumarea răspunderii guvernului în cazul în care prima ședință a eșuat din lipsă de cvorum și dacă absența majorității deputaților la ședința de prezentare a asumării de răspundere poate fi considerată drept un refuz de dezbatere a programului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: