„Ion Chicu va rămâne prim-ministru”. Igor Dodon oferă detalii despre negocierile privind crearea coaliției PSRM-PDM
Full Article 2 minutes read

„Ion Chicu va rămâne prim-ministru”. Igor Dodon oferă detalii despre negocierile privind crearea coaliției PSRM-PDM

În cazul în care Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat vor crea o alianță, democrații se vor alege cu câteva ministere, însă funcția de premier îi va reveni lui Ion Chicu. Declarațiile aparțin lui Igor Dodon și au fost făcute în cadrul platformei „Președintele răspunde”, astăzi, 13 martie. 

„Noi nu vom merge la aceleași condiții cu care am mers cu blocul ACUM. Ce am făcut atunci? Le-am dat funcția de premier și practic tot guvernul. Acest lucru nu se va întâmpla”, a spus Dodon. Mai mult, „Ion Chicu va rămâne prim-ministru. Zinaida Grecianîi va rămâne președintele parlamentului. Da, discutăm despre transferul unor ministere democraților, dar acesta este și rostul coaliției. Ministerele și candidații vor fi discutați cu noi. Vom decide dacă sunt potrivite pentru echipa prim-ministrului”, a mai spus șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a comunicat că în prezent, socialiștii și democrații au ajuns la un consens privind politica internă și politica externă a țării.

Amintim că miercuri, 4 februarie, PSRM a anunțat că invită PDM la discuții, în vederea creării unei coaliții de guvernare. După ședința Consiliului Politic al partidului, PDM a anunțat că acceptă invitația.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: