Ion Munteanu a fost desemnat în funcția de procuror-șef al PG. Decizia finală va fi luată de Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Ion Munteanu a fost desemnat în funcția de procuror-șef al PG. Decizia finală va fi luată de Maia Sandu

Ion Munteanu a fost desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la funcția de procuror-șef al Procuraturii Generale. Candidatura sa a fost propusă pentru aprobare președintei țării Maia Sandu.

Munteanu este în prezent procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Cine este procurorul Ion Munteanu?

În 2021, Ion Munteanu a fost numit în funcția de șef-adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, printr-o hotărâre aprobată de către membrii CSP. Munteanu activează în cadrul sistemul procuraturii din 2006, a activat în Procuratura sect. Centru, mun. Chişinău, a fost şef al Oficiului Ciocana, al Procuraturii mun. Chişinău, iar în 2014 a fost numit în funcția de procuror în cadrul PA. Procurorul locuiește într-o casă de milioane, donată de socrii săi, iar în 2009 numele său a figurat într-o procedură disciplinară intentată după reţinerea unui tânăr protestatar minor la 8 aprilie 2009. Un an mai târziu, procurorul a fost pedepsit cu „avertisment”, scrie ZdG.

Declarația de avere a candidatului

Potrivit celei mai recente declarații de avere și interese personale, procurorul Ion Munteanu a obținut în anul 2021 un salariu în mărime de circa 350 mii de lei. Acesta a declarat un teren intravilan, dobândit în 2017 prin donație, a cărei valoare a fost estimată la 191 mii de lei. Tot în 2017, el a obținut o casă de peste 100 de m2, estimată la suma de 120 mii de lei.

Munteanu a declarat două autoturisme: o Dacia Duster produsă în 2015 și cumpărată în 2020, estimată la 147 mii de lei și un Mercedes produs în 2011 și dobândit în 2017, a cărei valoare nu a fost indicată, întrucât ar fi utilizată prin contract de comodat. Soția sa conduce un Mercedes produs în 2014, estimat la 50 de mii de lei.

Amintim că după suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, interimarul a fost asigurat de către procurorul Dumitru Robu. După expirarea unui an, acesta și-a încheiat mandatul, iar procurorul Eduard Bulat a fost desemnat pentru a-l înlocui temporar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: