Irina Vlah, supusă violenței fizice în timpul căsătoriei: „Nu i-am spus adevărul fiicei, ca să nu-și schimbe părerea despre tatăl ei”
Full Article 3 minutes read

Irina Vlah, supusă violenței fizice în timpul căsătoriei: „Nu i-am spus adevărul fiicei, ca să nu-și schimbe părerea despre tatăl ei”

Ex-bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a dezvăluit că a divorțat de soțul său după opt ani de mariaj din cauza violenței fizice la care a fost supusă de către acesta. Fosta guvernatoare a declarat că divorțul a fost „foarte greu” și că niciodată nu i-a spus fiicei sale motivul real pentru care a pus capăt relației. Precizările au fost făcute în cadrul emisiunii „Eu – mama…” de la Busuioc TV.

Irina Vlah a relatat că s-a căsătorit pe vremea când încă era studentă și a divorțat opt ani mai târziu.

Ex-bașcana Găgăuziei a menționat că, la scurt timp după căsătorie, au început să apară semne care indicau asupra faptului că ea și soțul său sunt personalități diferite. Aceasta a menționat că a simțit lipsă de respect față de sine din partea soțului său.

Primele luni, ca la început, a fost frumos, dar apoi noi am înțeles că există ceva între noi ce nu putem trece împreună. Am fost diferiți. Și viziuni, și înțelegere, și lipsa de respect față de mine ca personalitate, care are opiniile proprii. (…) Existau doar opiniile lui. De exemplu, urma să construim casă, iar eu nici nu știam unde este locul măcar. (…) În familie trebuie să fie drepturi egale, să fie susținere reciprocă și să fim un exemplu pentru copii”, a declarat aceasta.

Totodată, Irina Vlah a dezvăluit că a fost supusă violenței domestice din partea fostului său partener de viață, în timpul mariajului. Acesta a fost motivul pentru care ex-guvernatoarea a decis să divorțeze.

Câteva luni mai târziu, după ce fostul partener i-a promis că se va schimba, aceasta a decis să mai dea o șansă mariajului lor. Cu toate acestea, peste nouă luni a rupt definitiv relația, deoarece nimic nu se schimbase.

Irina Vlah a declarat că nu i-a spus niciodată fiicei sale Anna, care are 30 de ani, motivul real pentru care a divorțat.

A fost foarte greu acest divorț. Nu i-am spus fiicei adevărul, pentru că nu am vrut ca ea să-și schimbe opinia despre tatăl ei. (…) Sper că nu va privi emisiunea. (…) Mă bucur acum ca fiica mea are o relație armonioasă cu soțul ei”, a spus ea.

Irina Vlah este de părere că bărbații care sunt violenți în raport cu femeile, în realitate, sunt slabi, iar adevărata putere constă în respect, înțelepciune și dragoste.

Unde pot apela victimele violenței pentru ajutor?

Victimele violenței din Republica Moldova pot apel după ajutor la telefonul de încredere pentru femei și fete: 0 8008 8008. Acesta funcționează în regim 24/24, 7 zile din 7, și este gratuit și confidențial.

La fel, victimele violenței pot apela Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, funcțional în regim non-stop.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: