Italia a introdus carantină la nivel național pentru vacanța de iarnă
Full Article 2 minutes read

Italia a introdus carantină la nivel național pentru vacanța de iarnă

Italia se alătură țărilor europene care înăspresc măsurile anti-COVID în perioada sărbătorilor. Premierul Giuseppe Conte a anunțat vineri seară că toată Italia va fi considerată zonă roșie între 24 decembrie și 6 ianuarie. Asta înseamnă că va fi interzisă ieșirea din case pentru alte motive decât deplasarea la muncă sau urgențele medicale.

Mai mult, magazinele neesențiale, restaurantele și barurile se vor închide, la fel și saloanele cosmetice.

Supermaketurile și farmaciile rămân deschise însă doar până la ora 21:00.

În plus, este interzisă deplasarea între regiunile italiene.

În ceea ce privește numărul de invitați, italienii vor putea primi în case maximum două persoane care nu locuiesc cu ei, doar între orele 5:00 și 22:00.

Țară crunt lovită în primul val al epidemiei, Italia renunțase luna aceasta la mare parte din restricțiile impuse în toamnă, după ce numărul de cazuri de îmbolnăviri a început să scadă. Dar specialiștii erau îngrijorați: imediat după relaxare, străzile s-au umplut imediat de lume, așa că era de așteptat ca Italia să urmeze exemplul Germaniei cu o carantină totală de sărbători. Presa din Peninsula a scris că la nivelul guvernului se discuta ca toată țara să fie declarată zonă roșie de sărbători, cu cel mai sever nivel de restricții, tocmai pentru a evita un al treilea val în ianuarie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: