Iulia Navalnaya și Olena Zelenskaya ar fi refuzat să stea la aceeași masă în timpul discursului lui Biden din Congresul SUA
Full Article 2 minutes read

Iulia Navalnaya și Olena Zelenskaya ar fi refuzat să stea la aceeași masă în timpul discursului lui Biden din Congresul SUA

Iulia Navalnaya – văduva lui Alexei Navalnîi – și Olena Zelenskaya, prima doamnă a Ucrainei, au refuzat oferta de a participa la discursul anual al președintelui SUA Joe Biden în fața Congresului. Informația a fost relatată de publicația The Washington Post, care cu trimitere la sursele sale, sugerează că femeile au refuzat pentru a nu se întâlni.

Potrivit interlocutorilor publicației, ideea era ca prima doamnă a SUA, Jill Biden, să stea alături de Zelenskayaa și Navalnaya. „Imaginea celor două femei, fiecare un simbol al rezistenței față de Vladimir Putin, ar fi creat un fundal puternic pentru discursul lui Biden”, consideră sursele.

Cu toate acestea, potrivit WP, potențiala prezență Iuliei Navalnaya „a provocat disconfort” de partea ucraineană. Publicația a reamintit declarația regretatului Alexei Navalnîi despre Crimeea din 2014. La acea vreme, politicianul a declarat că peninsula „a fost anexată prin încălcarea flagrantă a tuturor normelor internaționale, însă acum este parte componentă a Rusiei”. Ulterior, politicianul își schimbase părerea și pleda pentru frontierele Ucrainei din 1991, recunoscute la nivel internațional.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a explicat refuzul Olenei Zelenskaya de a participa la eveniment prin posibile „suprapuneri de program”.

Navalnaya, în schimb, a refuzat să participe la discursul lui Biden „din cauza oboselii”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt Kira Yarmîsh. Potrivit acesteia, Iulia Navalnaya apreciază oferta Casei Albe, dar, ca orice persoană, trebuie să își revină după moartea soțului ei.

O sursă WP a admis că Casa Albă nu a informat Ucraina despre faptul că Navalnaya nu va fi prezentă în timpul discursului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: