Japonia, nevoită să cheltuiască cu $2 mlrd mai mult pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice în 2021
Full Article 2 minutes read

Japonia, nevoită să cheltuiască cu $2 mlrd mai mult pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice în 2021

Japonia va fi nevoită să cheltuiască cu circa 2 miliarde de dolari mai mult pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice de vară în 2021, scrie publicația niponă Yomiuri, citată de RBC.

Potrivit estimărilor comitetului olimpic, acesta este prețul pe care va fi nevoită să îl suporte Japonia din cauza amânării Jocurilor Olimpice și ale celor Paralimpice, care ar fi trebuit să se desfășoare în martie 2020.

Potrivit companiei de asigurări Daiichi Life, pierderile Japoniei din cauza amânării Jocurilor Olimpice se ridică la peste 29 miliarde de dolari. Cheltuielile pentru amânarea cu un an al evenimentului ar putea ajunge la 7 miliarde de dolari.

În noiembrie, comitetul olimpic internațional a anunțat că își va asuma cheltuielile pentru vaccinarea sportivilor care vor participa la Olimpiadă.

Olimpiada urma să se desfășoare la Tokyo din 24 iulie până pe 9 august 2020. La sfîrșitul lui martie, fostul premier al Japoniei Sinzo Abe a anunțat că, din cauza pandemiei de coronavirus, nu se va reuși desfășurarea evenimentului conform planului inițial.

Ulterior, comitetul olimpic a decis desfășurarea Jocurilor Olimpice din 23 iulie până pe 8 august 2021. Cu toate acestea, se va păstra denumirea de „Tokyo-2020”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: