Judecători canadieni și sancțiuni. Ce a discutat Maia Sandu cu premierul Canadei 
Full Article 2 minutes read

Judecători canadieni și sancțiuni. Ce a discutat Maia Sandu cu premierul Canadei 

Șefa statului Maia Sandu a avut o întrevedere, la Ottawa, cu premierul Canadei Justin Trudeau. Președinta a spus că a vorbit cu oficialul canadian despre cum țara poate ajuta Moldova ca „să devenim mai puternici și mai rezistenți în fața provocărilor din regiunea noastră”. De cealaltă parte, premierul Canadei a spus că țara va trimite judecători în Moldova, totodată a vorbit despre sancțiuni în raport cu unele persoane din țara noastră. 

Maia Sandu a menționat, pe o rețea de socializare, că a discutat cu oficialul canadian despre cooperarea bilaterală dintre țări.

Totodată, președinta a vorbit cu premierul Trudeau „despre cum Canada ne poate ajuta să devenim mai puternici și mai rezistenți în fața provocărilor din regiunea noastră”. „Am menționat expertiza, instruirile și asistența de care avem nevoie ca să ne dezvoltăm sectorul de apărare și de securitate națională”, a declarat șefa statului.

La fel, se precizează că Maia Sandu a discutat și despre cum ar putea fi abordate problemele diasporei moldovenești din Canada.

De cealaltă parte, premierul canadian a anunțat că prin Parteneriatul și în colaborare cu Biroul Comisarului pentru Afaceri Judiciare Federale din Canada, Canada va trimite judecători canadieni în Moldova „pentru a împărtăși cele mai bune practici care sporesc capacitatea instituțională și întăresc responsabilitatea și integritatea judiciară”.

Canada a anunțat de asemenea intenția de a stabili un nou set de reglementări cu privire la sancțiuni în conformitate de Legea privind măsurile economice speciale în legătură cu invazia Rusiei în Ucraina.  

„Aceste noi reglementări vor permite Canadei să sancționeze persoane și entități conexe din Moldova care comit încălcări sistematice ale drepturilor omului, pun în pericol pacea și securitatea internațională sau care s-au implicat în acte semnificative de corupție”, se arată în declarația oficialului canadian.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: