Dodon amenință judecătorii. Pentru dosare pierdute, ar putea rămâne fără case și mașini
Full Article 2 minutes read

Dodon amenință judecătorii. Pentru dosare pierdute, ar putea rămâne fără case și mașini

Președintele Igor Dodon propune ca banii pe care trebuie să îi achite Republica Moldova în urma condamnărilor la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) să fie obținuți din contul averii judecătorilor care au emis deciziile respective. Declarația a fost făcută în cadrul unui fragment dintr-o nouă ediție a emisiunii „Președintele răspunde”, care va fi difuzată vineri, 21 februarie.  

„Haideți să vedem ce judecători au luat decizia respectivă. Ei sunt. Și acestor judecători – de confiscat toate activele, în contul statului. 70 de milioane de pus pe dânșii, pe dânșii, pe soacră pe cine mai scriu ei apartamentele și mașinile – pe amante și așa mai departe. Haideți să ne clarificăm, haideți să facem un mecanism”, menționează șeful statului într-un fragment dintr-o nouă ediție a emisiunii pe youtube „Președintele răspunde”, care va fi difuzată vineri.

Amintim că, în cadrul ședinței din 19 februarie a guvernului, premierul Ion Chicu a solicitat să fie făcute rectificări la bugetul de stat pentru anul curent, astfel încât finanțarea pentru sistemul judecătoresc în 2020 să fie redusă cu 70 de milioane de lei. Banii respectivi ar urma să fie achitați de către Republica Moldova ca urmare a unei decizii CEDO, pronunțate în 2011, privind achitarea de despăgubiri foștilor acționar ai casei de comerț „Gemenii”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: