Judecătorii au decis ca Andrei Neguța să fie plasat în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Judecătorii au decis ca Andrei Neguța să fie plasat în arest la domiciliu

Fostul ambasador al Moldovei în Federația Rusă a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată în seara de 30 decembrie, de către judecători. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

„Demersul procurorilor PCCOCS a fost admis parțial: la solicitarea de aplicare a arestuui preventiv pentru 30 de zile, instanța a dispus plasarea învinuitului în arest la domiciliu. Procurorii vor decide asupra contestării încheierii după analizarea părții motivatoare a acesteia”, a precizat reprezentantul instituției.

Anterior, procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

Învinuitul a pledat nevinovat, cu menținerea declarațiilor date în calitate de bănuit.

***

În acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador, astăzi, urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție.

Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: