UPDATE Judecătorii au decis plasarea procurorului Igor Popa în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

UPDATE Judecătorii au decis plasarea procurorului Igor Popa în arest la domiciliu

Mmagistrații Curții de Apel Chișinău au dispus plasarea procurorului Igor Popa, de la Oficiul Ciocana, în arest la domiciliu pentru 24 de zile. Decizia a fost luată pe 6 decembrie. Procuratura General a confirmată că Igor Popa a revenit în țară.

UPDATE Reprezentanta Procuraturii Generale Mariana Cherpec a confirmat pentru NM că Igor Popa a revenit în țară.

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au admis recursul procurorului și au dispus aplicarea în privința procurorului Igor Popa de la Oficiul Ciocana a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 24 zile. În acest sens, a fost eliberat un mandat judecătoresc, cu stabilirea restricțiilor și obligațiilor respective.

Pe 2 decembrie, Procuratura Anticorupție a confirmat că Igor Popa a plecat în afara țării, iar permisiunea de a pleca i-a fost acordată de judecătorul de instrucție. Mai precis, acesta a invocat necesitatea unor intervenții medicale.

Igor Popa este şi procurorul care a semnat mai multe demersuri privind judecarea şi reţinerea tinerilor protestatari la 7 aprilie 2009 în comisariatele de poliţie.

Anterior, pentru ZdG, Igor Popa spunea că nu are „niciun regret” în privința dosarelor instrumentate de-a lungul carierei: „Toate acţiunile au fost perfect legale. Dacă ar fi fost altfel, nu aş fi ajuns la 17 ani de lucru în procuratură. Oricare ar fi dosarele, şi 7 aprilie, oricare, nu am ce să-mi reproşez. Toate acţiunile au fost legale”.

Pe 26 noiembrie, Igor Popa, care era în arest la domiciliu, a fost eliberat sub control judiciar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: