UPDATE Judecătorii au decis plasarea procurorului Igor Popa în arest la domiciliu

Mmagistrații Curții de Apel Chișinău au dispus plasarea procurorului Igor Popa, de la Oficiul Ciocana, în arest la domiciliu pentru 24 de zile. Decizia a fost luată pe 6 decembrie. Procuratura General a confirmată că Igor Popa a revenit în țară.

UPDATE Reprezentanta Procuraturii Generale Mariana Cherpec a confirmat pentru NM că Igor Popa a revenit în țară.

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au admis recursul procurorului și au dispus aplicarea în privința procurorului Igor Popa de la Oficiul Ciocana a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 24 zile. În acest sens, a fost eliberat un mandat judecătoresc, cu stabilirea restricțiilor și obligațiilor respective.

Pe 2 decembrie, Procuratura Anticorupție a confirmat că Igor Popa a plecat în afara țării, iar permisiunea de a pleca i-a fost acordată de judecătorul de instrucție. Mai precis, acesta a invocat necesitatea unor intervenții medicale.

Igor Popa este şi procurorul care a semnat mai multe demersuri privind judecarea şi reţinerea tinerilor protestatari la 7 aprilie 2009 în comisariatele de poliţie.

Anterior, pentru ZdG, Igor Popa spunea că nu are „niciun regret” în privința dosarelor instrumentate de-a lungul carierei: „Toate acţiunile au fost perfect legale. Dacă ar fi fost altfel, nu aş fi ajuns la 17 ani de lucru în procuratură. Oricare ar fi dosarele, şi 7 aprilie, oricare, nu am ce să-mi reproşez. Toate acţiunile au fost legale”.

Pe 26 noiembrie, Igor Popa, care era în arest la domiciliu, a fost eliberat sub control judiciar.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: