Judecătorul CCM Eduard Ababii se va abține de la examinarea sesizărilor pe marginea Acordului de împrumut din Rusia
Full Article 1 minutes read

Judecătorul CCM Eduard Ababii se va abține de la examinarea sesizărilor pe marginea Acordului de împrumut din Rusia

Judecătorul Curții Constionale Eduard Ababei nu va participa la examinarea sesizărilor pe marginea Acordului de împrumut în mărime de 200 mln euro din partea guvernului Federației Ruse. La începutul ședinței CCM, acesta a anunțat că se va abține de la proces, pe motiv că este rudă cu unul dintre miniștri. 

Mai exact, Eduard Abebei este cumnatul ministrului Finanțelor, Serghei Pușcuța, cel care, conform Opiniei Guvernului depusă la Curtea Constituțională, a fost negociatorul Acordului de împrumut cu Federația Rusă.

O cerere de recuzare a judecătorului CCM Eduard Ababii a fost depusă și de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului spune că un judecător care este în relații de rudenie cu un participant la proces nu poate fi considerat imparțial”, a argumentat Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că și deputatul PSRM, Vasile Bolea a cerut recuzarea unui judecător al CCM de la examinarea sesizării respective. Este vorba despre Nicolae Roșca, despre care socialistul a dat de înțeles că ar fi subiectiv, din cauza faptului ca a candidat la funcția de deputat pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: