Jurnal TV, obligat să achite prejudiciu moral unei judecătoare de la Curtea de Apel
Full Article 3 minutes read

Jurnal TV, obligat să achite prejudiciu moral unei judecătoare de la Curtea de Apel

Postul de televiziune Jurnal TV a fost obligat de prima instanță să-i achite unei judecătoare, de la Curtea de Apel, 10 000 lei drept prejudiciu moral și să dezmintă informațiile publicate anterior despre aceasta. Este vorba de Oxana Robu, care în 2021 a acționat în judecată Jurnal TV, pentru că instituția a difuzat o știre cu trimitere la Serviciul de Informații și Securitate și la fostul consilier prezidențial, Olesea Stamate.

„Dacă aceste informații ar fi false, cu dezmințiri ar trebui să iasă Olesea Stamate și SIS”, consideră juristul Jurnal TV, Dumitru Pavel.

Postul de televiziune va ataca decizia în instanța ierarhic superioară.

„Atestăm că hotărârea, cu părere de rău, repetă alte hotărâri pronunțate pe timpul regimului Plahotniuc, când instanțele îi spălau imaginea acestui personaj. Astăzi avem aceeași situație, când instanța de judecată a pus în seama postului de televiziune Jurnal TV expunerea unor dezmințiri în privința unor afirmații făcute de exponenții autorităților”, a declarat juristul Dumitru Pavel.

„Magistrați cu reputația pătată se vor în forolii de judecător la Curtea Supremă de Justiție”, a scris pe facebook, în luna martie 2021, consilierul prezidențial pe domeniul justiției, Olesea Stamate. În același mesaj, Stamate acuză un grup de magistrați de trafic de influență, luare de mită sau de faptul că ar face parte din grupări criminale organizate, făcând trimitere la informațiile operative transmise de SIS și CNA.

Jurnal TV a intrat în posesia unuia dintre aceste documente, în care apărea și numele Oxana Robu, judecătoare la Curtea de Apel. Potrivit documentului, Oxana Robu, care a depus dosarul să fie promovată la Curtea Supremă de Justiție, ar fi facilitat mai multe procese penale nefondate, pentru condamnarea la închisoare a unor oameni de afaceri, pentru a le prelua afacerile. Ea ar fi adoptat decizii contrar legii în anumite dosare.

„Nimic din cele menționate nu este adevărat”, a declarat Oxana Robu, pentru Jurnal TV, în luna martie 2021.

Ulterior, Oxana Robu a acționat în judecată și Jurnal TV, și pe Olesea Stamate, și pe Serviciul de Informații și Securitate, cerând dezmințirea informațiilor, și achitarea unui prejudiciu.

Solicitată, de Jurnal TV, să comenteze decizia, din 28 februarie 2023, a instanței, care i-a acceptat parțial cererea, Oxana Robu a spus că nu știe dacă o va contesta sau nu și va decide doar după ce va vedea hotărârea motivată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: