Jurnalista Elena Pahomova: „Da, sunt propagandist. Fac propaganda dragostei față de țara mea”
Full Article 2 minutes read

Jurnalista Elena Pahomova: „Da, sunt propagandist. Fac propaganda dragostei față de țara mea”

La protestul organizat pe 21 decembrie în fața Parlamentului, de către PSRM și „Congresul Civic”, a participat și jurnalista Elena Pahomova, un critic aprins al actualei guvernări, care a declarat în repetate rânduri că drepturile vorbitorilor de limbă rusă ar fi încălcate. Aceasta a menționat că presa care nu reflectă protestul de astăzi ar fi adepta cenzurii.

Nu am văzut să transmită cineva live de aici (NM difuzează live protestul, nota redacției). Dacă se va întâmpla, sunt curioasă să ascult comentariile. Cine astăzi nu este alături de noi, acela susține cenzura în Republica Moldova. Cei care se bucură cu răutate, iar în unele redacții de presă au fost deschise sticle cu șampanie și au considerat că: „slăbuț au acționat”. (…) Ei nu sunt îngrijorați de o eventuală propagandă. Deși, sinceră să fiu, da, eu sunt propagandist. Știți pentru ce fac propagandă? Dragostea pentru țara mea, pentru istorie, pentru arhitectură, față de oamenii demni”, a menționat Pahomova.

Amintim că Elena Pahomova este jurnalistă, moderatoarea unei emisiuni la postul NTV, care face parte din holdingul media Exclusiv Media (aparține deputatului PSRM Corneliu Furculița). Anterior, a mai lucrat la NIT, a fost director de programe și moderatoarea emisiunii  «Заметки на полях» de la Publika TV. Din 2013 până în 2016 a lucrat la postul de televiziune „Pervîi Prednestrovskii” din Tiraspol: la început în calitate de redactor-șef, iar ulterior, director de programe. Ulteropr, a fost director general și producătoarea postului TV RTR-Moldova.

A fost scenarista unor documentare despre istoria Moldovei, publicate cu susținerea președintelui de atunci Igor Dodon. În 2017 a fost numită șefa „Consiliul societății civile” pe lângă președintele Igor Dodon.

Amintim că protestul a fost organizat de PSRM, alături de reprezentanții „Congresului Civic”. Motivul este decizia Comisiei Situații Excepționale de a suspenda, pe durata perioadei de urgență, licența de emisie pentru șase posturi de televiziune afiliate Partidului „ȘOR”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: