(LIVE) „Regim criminal, autoritar. Nu cenzurii!”. Socialiștii și „Congresul Civic” protestează în fața Parlamentului
Full Article 2 minutes read

(LIVE) „Regim criminal, autoritar. Nu cenzurii!”. Socialiștii și „Congresul Civic” protestează în fața Parlamentului

Membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor (PSRM), alături de reprezentanții „Congresului Civic” au organizat un protest în fața Parlamentului. Manifestația a început cu o oră înainte de ședința plenară a deputaților. Motivul este decizia Comisiei Situații Excepționale de a suspenda, pe durata perioadei de urgență, licența de emisie pentru șase posturi de televiziune afiliate Partidului „ȘOR”.

Corespondentul NM Ecaterina Dubasova transmite live demonstrația.

Manifestanții scandează „Nu cenzurii!”, „Jos dictatura!”.

„Protestăm împotriva unui regim criminal, autoritar. Au subordonat toate instituțiile de drept ale statului”, a declarat deputata socialistă Adela Răileanu.

Pe 16 decembrie 2022, CSE a dispus suspendarea licenței  de emisie a șase posturi de televiziune (Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV) pentru „lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”. Argumentele invocate întru justificarea acestei decizii sunt: (1) câteva persoane fizice și/sau juridice supuse sancțiunilor internaționale exercită controlul asupra posturilor TV supuse restricției (2) Consiliul Audiovizualului (CA) a monitorizat și a sancționat posturile TV pentru lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina.

Opt instituții mass-media și organizații ale societății civile au semnat declarații prin care cer lămuriri de la CSE.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, consideră că Guvernul și Consiliul Audiovizualului trebuiau să ofere detalii și o argumentare explicită privind decizia de suspendare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: