Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina, premiată de UNHCR pentru un material despre refugiații ucraineni
Full Article 1 minutes read

Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina, premiată de UNHCR pentru un material despre refugiații ucraineni

Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina a obținut locul II la un concurs organizat de Oficiul înaltului comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR). La competiția jurnalistică, pentru reflectarea subiectelor legate de situația refugiaților în Republica Moldova, Alina Mihalchina a participat cu un material în care a relatat „cum ajung din Ucraina în Moldova bărbații care nu vor să lupte”. 

Alina Mihalchina a aplicat la concurs cu un material în care a povestit istoriile „ucrainenilor ilegali”: cum decid să evadeze, cum ajung în Moldova, cât îi costă, cine face bani din asta și ce se va întâmpla cu ei în continuare. „Fugind de arme. Cum ajung din Ucraina în Moldova bărbații care nu vor să lupte” – este titlul materialului jurnalistic.

Pentru a aplica la concurs, jurnaliștii trebuiau să expedieze un produs media realizat și publicat între februarie 2022 și 30 aprilie 2024.

Pe 20 iunie, organizatorii au anunțat că jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina a obținut locul II. Au evaluat produsele media un juriu format din experți în comunicare ai UNHCR și experți media locali.

Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina, premiată de UNHCR pentru un material despre refugiații ucraineni

NewsMaker


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: