Kievul planifică evacuarea totală a locuitorilor: „Dușmanii noștri fac totul pentru ca să murim cu toții”
Full Article 2 minutes read

Kievul planifică evacuarea totală a locuitorilor: „Dușmanii noștri fac totul pentru ca să murim cu toții”

Primarul Kievului Vitalii Kliciko i-a îndemnat pe locuitorii capitalei Ucrainei să facă proviziile necesare sau să găsească o oportunitate de a părăsi temporar orașul, deoarece nu exclude o întrerupere a energiei electrice. La fel, potrivit șefului departamentului de securitate municipală Roman Tkaciuk, în cazul unei întreruperi complete a curentului electric, autoritățile orașului plănuiesc o evacuare completă a 3 milioane de locuitori care au rămas în capitala Ucrainei, scrie Ukrainskaea Pravda.

Potrivit lui Kliciko, autoritățile orașului se pregătesc pentru diferite scenarii. În acest fel, din 6 noiembrie, la Kiev a fost introdus un regim de întrerupere a energiei electrice. De asemenea, autoritățile de la Kiev au stocat motorină, generatoare de energie și apă potabilă. Iar pe timp de iarnă, în oraș vor activa o mie de puncte de încălzire.

La fel nu este exclusă o evacuare completă a locuitorilor orașului. În acest caz, trei milioane de oameni vor trebui evacuați din Kiev.

„Facem totul pentru a preveni acest lucru. Dar să fim sinceri: dușmanii noștri fac totul pentru ca orașul să rămână fără căldură, fără electricitate și apă, și în general ca să murim cu toții”, a spus Kliciko.

La rândul său, Tkaciuk a declarat că autoritățile și administrația orașului iau toate măsurile posibile pentru a proteja sistemul de alimentare cu energie.

„Înțelegem că dacă Rusia continuă astfel de atacuri este posibil să pierdem întregul sistem de alimentare cu energie. Dacă nu va fi electricitate, nu va fi apă și canalizare”, a spus el, adăugând că în acest caz este planificată o evacuare totală a locuitorilor capitalei Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: