Kliciko: Două treimi din cartierele Kievului rămân fără energie electrică. Pe malul drept lipsește și apa la robinete
Full Article 2 minutes read

Kliciko: Două treimi din cartierele Kievului rămân fără energie electrică. Pe malul drept lipsește și apa la robinete

După bombardamentul masiv lansat de armata rusă asupra obiectivelor de infrastructură energetică din Ucraina, 70% din cartierele Kievului rămân și în prezent fără energie electrică. Pe malul drept lipsește și apa la robinete. Informația a fost publicată în dimineața de 24 noiembrie de primarul Kievului Vitalii Kliciko.

Edilul Kliciko a precizat că deocamdată nu s-a reușit restabilirea furnizării curentului electric în două treimi din suprafața Kievului. Unii oameni sunt privați și de apă la robinete.

În adresarea sa video din seara de 23 noiembrie, președintele Vladimir Zelenski a precizat că cele mai devastatoare consecințe ale atacului se înregistrează în capitala Ucrainei.

Șeful administrației militare a Kievului Alexei Kuleba a declarat că au fost țintite mai multe obiecte de infrastructură critică din oraș, o rachetă a lovit un bloc de locuit din Vîșgorod (suburbie a Kievului), iar alta a căzut pe un teren privat din Ceabanî – o așezare de tip urban din raionul Kiev-Sveatoșîn, regiunea Kiev.

Kuleba a precizat că în Vîșgorod au murit 4 oameni, iar 27 au fost răniți, inclusiv 4 copii.

De precizat că Rusia a declarat fățiș că țintește infrastructura critică din Ucraina. Reprezentantul Moscovei la ONU Vacii Nebenzea a declarat în timpul ședinței organizației că loviturile asupra infrastructurii ucrainene sunt aplicate „drept răspuns la faptul că Ucraina se înarmează din Vest și la îndemnurile iraționale ale Kievului privind victoria asupra Rusiei”, notează BBC.

Armata ucraineană a anunțat că, pe 23 noiembrie, Rusia a lansat asupra Ucrainei 70 de rachete de croazieră, 51 dintre care au fost doborâte. În afară de  rachete, Rusia a atacat orașele ucrainene cu 5 drone-kamikaze „Lanțet”, care au fost lansate din avioane și nave maritime din marea Neagră.

După acest nou atac, președinta Parlamentului European Roberta Metsola a anunțat că peste 200 de orașe mari din Europa vor dona generatoare electrice pentru Ucraina, pentru a o ajuta să treacă cu bine de iarnă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: