Krasnoselski, dezamăgit că FBI nu vine în Transnistria să investigheze presupusul „atentat terorist”
Full Article 3 minutes read

Krasnoselski, dezamăgit că FBI nu vine în Transnistria să investigheze presupusul „atentat terorist”

Biroul Federal de Investigații (FBI) din SUA nu a dat curs invitației de a participa la investigarea presupuselor atentate teroriste, care potrivit administrației de la Tiraspol au fost dejucate de forțele locale. Declarația a fost făcută, pe 5 aprilie, de către pretinsul „lider” al Transnistriei Vadim Krasnoselski, în cadrul vizitei sale la Dubăsari. Totodată, acesta a menționat că persoanele care cred că „atacul terorist” a fost doar o înscenare sunt „nebune sau provocatori”.

„Noi din start am anunțat că suntem pregătiți să prezentăm materialele tuturor serviciilor speciale străine. Iar eu, în mod direct, am invitat Biroul Federal de Investigație al Statelor Unite ale Americii să i-a parte la investigarea acestui dosar penal. De ce? Pentru că în cortegiu se afla și cetățeanca SUA, după cum am mai spus anterior. Ei (FBI – n.r.) au tot dreptul, dar și obligația. Deci, i-am invitat și deocamdată așteptăm. Cu toate acestea, nimeni nu stă la coadă la Comitetul de Investigații, nu bat la ușă: „Dați-ne să verificăm”, a spus acesta.

Totodată, Vadim Krasnoselski a menționat că așa-zisele autorități transnistrene sunt gata să prezinte toate materialele dosarului dosarului penal.

„Adevărul este de partea noastră. Iar dacă vreun nebun crede că cineva a înscenat asta este pur și simplu nebun sau un provocator. Cu asemenea lucruri nu se glumește, asta în primul rând. Iar în al doilea rând, noi probabil nu am aratat multă deschidere, dar asta-i elementar. Toate astea pot fi verificate. Noi avem fapte. Avem persoane reținute, avem alte persoane reținute sau nereținute, care erau complicii acestor atacuri teroriste. Cercul se lărgește în fiecare zi. Avem și probe materiale: acea mașină, materialul explozibil și așa mai departe”, a adăugat Krasnoselski.

Precizăm că Vadim Krasnoselski a propus Biroului Federal de Investigații (FBI) din SUA să participe la investigația presupuselor atentate teroriste, care potrivit administrației de la Tiraspol au fost dejucate de forțele locale. Adresarea a fost formulată în cadrul unei discuții online cu ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent Logsdon.

***

Amintim că așa zisul „procuror-șef al regiunii transnistrene” Anatolii Gurețki a anunțat că ținta atacului terorist despre care presa din stâna Nistrului a pregătit un film documentar, era delegația OSCE. Acesta urma să aibă loc pe 14 februarie, în apropiere de cetatea Tighina, în momentul în care delegația trebuia să se întoarcă la Chișinău.

Tiraspolul acuză serviciile speciale ucrainene că ar fi planificat pretinsul atentat, acuzații negate de Kiev, care la rândul său acuză Moscova că ar fi planificat scenariul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: