Krasnoselski cheamă FBI-ul în Transnistria ca să investigheze pretinsul atentat terorist
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski cheamă FBI-ul în Transnistria ca să investigheze pretinsul atentat terorist

Liderul de facto al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski a propus Biroului Federal de Investigații (FBI) din SUA să participe la investigația presupuselor atentate teroriste, care potrivit administrației de la Tiraspol au fost dejucate de forțele locale. Adresarea a fost formulată în cadrul unei discuții online cu ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent Logsdon.

Krasnoselski i-a spus lui Logsdon că în componența delegației OSCE, asupra cărora potrivit Tiraspolului se pregătea atacul, era și o cetățeancă a SUA – ambasadoarea Kelly Keiderling, șefa Misiunii OSCE în Moldova.

„Transnistria este interesată ca anchetatorii, inclusiv cei internaționali, să stabilească toate detaliile atentatului de amploare”, se arată în comunicatul de presă.

***

Amintim că așa zisul „procuror-șef al regiunii transnistrene” Anatolii Gurețki a anunțat că ținta atacului terorist despre care presa din stâna Nistrului a pregătit un film documentar, era delegația OSCE. Acesta urma să aibă loc pe 14 februarie, în apropiere de cetatea Tighina, în momentul în care delegația trebuia să se întoarcă la Chișinău.

Tiraspolul acuză serviciile speciale ucrainene că ar fi planificat pretinsul atentat, acuzații negate de Kiev, care la rândul său acuză Moscova că ar fi planificat scenariul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: