Krasnoselski va merge la Moscova, pentru a negocia livrarea vaccinului Sputnik V
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski va merge la Moscova, pentru a negocia livrarea vaccinului Sputnik V

Liderul administrației de la Tiraspol va merge în această săptămână la Moscova, pentru a discuta despre livrarea vaccinului rusesc Sputnik V în regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de către Vadim Krasnoselski, pe 29 martie. 

Krasnoselski a anunțat că în Transnistria se deschid 11 puncte de vaccinare. Deocamdată, autoritățile locale dețin doar doze de ser AstraZeneca, din lotul donat anterior de guvernul României.

Primii vaccinați vor fi medicii, imunizarea este voluntară.

„Dacă cererea printre lucrătorii medicali nu va fi mare, posibilitatea de imunizare va fi pusă la dispoziția oricărului locuitor”, a precizat Krasnoselski.

***

Campania de vaccinare din Transnistria urma să înceapă pe 12 martie cu serurile AstraZeneca donate de guvernul României. Pe 18 martie, liderul de la Tiraspol a precizat că s-a luat decizia de a suspenda imunizarea. Vadim Krasnoselski a invocat faptul că mai multe state europene „refuză” imunizarea cu acest preparat.

Pe 25 martie, Vadim Krasnoselski a anunțat că din 29 martie, în Transnistria, va demara totuși campania de vaccinare cu preparatul „AstraZeneca”. În ajun, pe 24 martie, Sovietul Suprem de la Tiraspol cerut ajutorul președintelui Rusiei Vladimir Putin pentru facilitarea livrării cât mai urgente în Transnistria a vaccinului anti-Covid Sputnik V.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: