Krasnoselski s-a râzgândit. În Transnistria va începe campania de vaccinare cu serul AstraZeneca
Full Article 1 minutes read

Krasnoselski s-a râzgândit. În Transnistria va începe campania de vaccinare cu serul AstraZeneca

Luni, 29 martie, în Transnistria va demara campania de vaccinare cu preparatul „AstraZeneca”. Anunțul a fost făcut de către liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pe 25 martie.

x

Campania de imunizare va începe cu preparatul „AstraZeneca”, din lotul donat anterior de guvernul României. Vadim Krasnoselski a precizat că, în curând, în Transnistria va ajunge și un lot din 942 de doze din serul „Pfizer”.

Liderul de la Tiraspol a mai spus că negocierile privind livrarea preparatului rusesc „Sputnik V” continuă, însă „Chișinăul a declanșat mecanismul birocratic, care împiedică livrarea vaccinului în Transnistria”. Biroul de Reintegrare nu a venit deocamdată cu o reacție.

Amintim că, în ajun, pe 24 martie, Sovietul Suprem de la Tiraspol cerut ajutorul președintelui Rusiei Vladimir Putin pentru facilitarea livrării cât mai urgente în Transnistria a vaccinului anti-Covid Sputnik V.

Campania de vaccinare din Transnistria urma să înceapă pe 12 martie cu serurile AstraZeneca donate de guvernul României. Pe 18 martie, liderul de la Tiraspol a precizat că s-a luat decizia de a suspenda imunizarea. Vadim Krasnoselski a invocat faptul că mai multe state europene „refuză” imunizarea cu acest preparat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: