Krasnoselski s-a râzgândit. În Transnistria va începe campania de vaccinare cu serul AstraZeneca
Full Article 1 minutes read

Krasnoselski s-a râzgândit. În Transnistria va începe campania de vaccinare cu serul AstraZeneca

Luni, 29 martie, în Transnistria va demara campania de vaccinare cu preparatul „AstraZeneca”. Anunțul a fost făcut de către liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pe 25 martie.

Campania de imunizare va începe cu preparatul „AstraZeneca”, din lotul donat anterior de guvernul României. Vadim Krasnoselski a precizat că, în curând, în Transnistria va ajunge și un lot din 942 de doze din serul „Pfizer”.

Liderul de la Tiraspol a mai spus că negocierile privind livrarea preparatului rusesc „Sputnik V” continuă, însă „Chișinăul a declanșat mecanismul birocratic, care împiedică livrarea vaccinului în Transnistria”. Biroul de Reintegrare nu a venit deocamdată cu o reacție.

Amintim că, în ajun, pe 24 martie, Sovietul Suprem de la Tiraspol cerut ajutorul președintelui Rusiei Vladimir Putin pentru facilitarea livrării cât mai urgente în Transnistria a vaccinului anti-Covid Sputnik V.

Campania de vaccinare din Transnistria urma să înceapă pe 12 martie cu serurile AstraZeneca donate de guvernul României. Pe 18 martie, liderul de la Tiraspol a precizat că s-a luat decizia de a suspenda imunizarea. Vadim Krasnoselski a invocat faptul că mai multe state europene „refuză” imunizarea cu acest preparat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: